Voetbal Vlaanderen lanceert vandaag zijn ambitieuze beleidsplan voor de komende vier jaar. Tussen 2021 en 2024 investeert de federatie 60 miljoen euro om zoveel mogelijk mensen aan het voetballen te krijgen.

Voetbal Vlaanderen mikt ook op een nóg diverser doelpubliek. Het doel is om onder andere meer meisjes, meer ouderen en meer mensen met een beperking (G-voetbal) aan het voetballen krijgen.

Ook G-voetbalclub uit Grobbendonk krijgt hierbij extra aandacht. G-voetbal is belangrijk in Vlaanderen.

Katrien De Bondt is actief bij de G-werking van KFC Grobbendonk.  Ze is momenteel in opleiding om gediplomeerd trainster in het G-voetbal te worden.

G-voetbal bij KFC Grobbendonk

'Je voetbalt graag? Je zou deel uit willen maken van een voetbalploeg?', zegt Katrien De Bondt uitnodigend.  'Dat kan niet bij jou in de buurt omdat je niet mag meedoen of omdat het te moeilijk is? Word lid van één van onze G-voetbalclubs bij KFC Grobbendonk.'

Wat?

'G-voetbal is voor al diegenen waarbij beweging en beleving net even anders loopt. Veel kinderen, jongeren, volwassenen met een handicap verschillen niet van hun valide leeftijdsgenoten. Ze volgen het voetbal van nabij, maar beperken zich nog al te vaak tot het volgen vanaf de zijlijn.

Ze willen echter vooral zelf voetballen. Sommige voetballers met een handicap integreren zich in een valide ploeg, maar voor velen biedt het G-voetbal de ideale uitweg. De “G” staat voor gehandicapt, maar nog meer voor gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en (zeker) genieten.

G-voetbal biedt deze personen een unieke kans om, ieder op zijn niveau, te laten voetballen binnen een reguliere sportclub.' Meer info? Neem contact met ons info@kfcgrobbendonk.be